logo ABCyourselfVan september 2010 tot oktober 2011 schreef Iduna Paalman wekelijks korte stukken voor de literaire blogsite ABCyourself. Zij werd hierin begeleid door schrijver Edward van de Vendel. Dit resulteerde in een verzameling blogs die in februari 2012 bij uitgeverij Lemniscaat onder de titel Hee maisje! verschenen.

De pers over Hee maisje!

‘Paalman praat nauwelijks over de echte emoties, maar doet ze je voelen.’ – De Volkskrant****

‘Paalman blinkt uit in het duiden van de absurditeit van het alledaagse.’ – Tzum

‘Uniek en veelbelovend schrijftalent in Hee maisje! – CultuurBewust.nl

‘Haar observaties van het dagelijks leven zijn soms zelfs fenomenaal. Op die momenten doen ze een beetje denken aan de kronkels van Simon Carmiggelt, maar dan in een moderne versie.’ – Gooi- en Eemlander

***** – Hebban.nl

omslag Hee maisje!Iduna is het paar ogen dat je vermoedt als je iets vreemds doet. Het zijn haar oren die je vreest als je net te hard een telefoongesprek voert in de trein. Zij is de voyeur, de afluisteraar, de chroniqueur van het dagelijks leven. Haar ontmoetingen zijn tegelijkertijd alledaags en uniek. Lezen over wie zij bekijkt, naar wie ze luistert, wie ze spreekt, is als lezen in een dagboek. Want in al haar observaties leer je juist Iduna zelf het beste kennen.

Naast haar korte stukken zijn in deze bundel twee langere verhalen opgenomen.

 

Boekje bestellen.

 

© 2012–2018 Iduna Paalman – Arno Verweij